logo HK Groen
 • Zoveel mensen, zoveel wensen

  Zoveel mensen, zoveel wensen

  Daarom levert HK Groen altijd maatwerk voor elke tuin!

  Bel vandaag nog voor een afspraak op 06-2002 3172.

 • Plannen voor een nieuwe tuin?

  Plannen voor een nieuwe tuin?

  Tijd om die plannen om te (laten) zetten in een tuinontwerp zodat u dit jaar al kunt genieten in uw droomtuin. Hoveniersbedrijf HK Groen, voor al uw tuinwerk.

  Bel vandaag nog voor een afspraak op 06-2002 3172.

 • Tuinontwerp

  Tuinontwerp

  Fundamenteel voor uw nieuwe tuin is een goed uitvoerbaar tuinontwerp met uw wensen als uitgangspunt. Zo creëren wij een tuin die volledig is afgestemd op uw manier van leven.

  Laat u verrassen door hoveniersbedrijf
  HK Groen!

Tuinontwerp

Wilt u een onderhoudsarme tuin of neemt u graag de tijd om te tuinieren? Heeft u een gezin en willen de kinderen kunnen spelen in de tuin? Of wilt u lekker relaxen en eten met vrienden en familie? Deze uitgangspunten staan aan de basis van een nieuw aan te leggen tuin. Uw visie vertalen wij allereerst naar een schetsontwerp. Samen bekijken we welke elementen waar toegepast worden en wat voor u het meest geschikt is. Wanneer u dit wenst, laten wij het schetsontwerp door een tuinarchitect uitwerken tot een daadwerkelijk tuinontwerp.

Tuinstijlen

Het is lastig alle verschillende tuinstijlen te benoemen. Er zijn talloze namen bedacht voor verschillende tuinstijlen. Hieronder vindt u een opsomming van de meest populaire tuinstijlen:

De Moderne tuin is een strakke onderhoudsvriendelijke tuin waarin het terras een belangrijke plek inneemt. Strakke bestrating en duidelijke borderranden. Een gemetselde vijverbak neemt vaak een prominente plaats in en is een echte blikvanger.

De Franse tuin is kenmerkend om zijn symmetrie en de vele soorten heggen, met name buxus. Deze tuinstijl vergt veel onderhoud om de strakke lijnen te behouden.

In de Engelse tuin ofwel parktuin wordt het gecultiveerde losgelaten. De natuurlijke uitstraling is van belang. Het gazon is hier een onmisbare schakel en wordt omgeven door grote groepen bomen en struiken. In deze tuinen vinden we vaak waterpartijen.

De Cottage tuin is een echte bloementuin waar je geen plekje vindt waar niets groeit of bloeit. Slingerende paden van oude waaltjes of staptegels leiden je rond door de tuin. Het karaktervolle van de tuin wordt vaak benadrukt door oude potten met buxusbollen. Ook allerlei soorten rozenstruiken en vingerhoedskruid is hier een blikvanger.

De Landelijke tuin heeft veel overeenkomsten met de cottage tuin maar is vaak wat ruimer opgezet met strakke borders die overdadig zijn gevuld met bloemen. Fruitbomen geven vaak invulling aan ruimtes aan de buitenkant van de tuin, die is afgeschermd met een grove haag.

Een Japanse of Oosterse tuin is gericht op een paar elementen. Water neemt een belangrijke rol in, meestal in de vorm van een koi-vijver. Deze wordt vaak doorkruist met een bruggetje dat via een pad leidt naar een houten theehuis. De aanwezigheid van groenblijvende planten is erg kenmerkend. Bamboe, Gingko Biloba en Rhodondendron zorgen voor de juiste sfeer.

In de Mediterrane tuin waan je je even terug op vakantie. Gepleisterde muren met witte of pastelkleuren en planten uit het Middellandse Zee-gebied zorgen voor deze sfeer. Vijgenbomen, olijfbomen maar ook palmbomen trekken vaak uw aandacht. In de winter vragen deze wel wat extra bescherming. Strenge vorst zijn de planten in deze tuinen namelijk niet gewend.

(bron: www.tuinpedia.nl)

 

Zoveel mensen zoveel stijlen. Welke past bij u? HK Groen helpt u graag met uw keuze. 
Vraag meer informatie aan of neem contact met ons op: 06-2002 3172
cta 01