logo HK Groen
  • Eerste levensbehoefte

    Eerste levensbehoefte

    Uw planten en bomen kunnen niet zonder water. In tijden van droogte is sproeien dus van groot belang. In ieder seizoen.

Water geven

Naast een goede voedingsbodem is vocht een eerste behoefte voor een plant.
De bomen die al jaren in uw tuin staan vinden zelf hun weg naar het grondwater, maar ze trekken ook het water weer uit de grond voor de kleinere planten die bij het vernieuwen van uw tuin zijn aangeplant. Een sproeisysteem biedt de mogelijkheid om bepaalde delen van uw tuin van extra water te voorzien. Hiermee bereikt u een goede aanslag van uw beplanting waarbij de kwaliteit van de planten gewaarborgd blijft.

Van eenvoudige handmatig bedienbare, tot compleet geautomatiseerde sproeisystemen; beregeningsinstallaties zijn er in diverse vormen. Overal waar u beregening wilt hebben, is dat in principe mogelijk zonder dat uw bestrating, terras en woning nat worden. Sproeiers verdwijnen in de meeste gevallen onder het maaiveld als er niet gesproeid wordt. Wij houden graag rekening met uw wensen.

Ook tijdens uw afwezigheid (bijv. vakantie) kan de vochtbalans van uw tuin optimaal gehouden worden door het toepassen van bodemsensoren met een beregeningscomputer die zijn voorzien van bovengrondse- of onderwater pompsystemen die uit een eigen bron beregenen of die zijn aangesloten op het vaste (drink)waternet.

Niet iedereen wil een beregeningssysteem. Dan is het van belang dat u zelf goed uw planten water geeft. Helemaal tijdens de warme dagen in de zomer. Geeft u dit liever uit handen? HK Groen neemt deze taak graag op zich. Bekijk onze diverse onderhoudsabonnementen en neem gerust contact op.

Wilt u geen omkijken hebben naar de vochtbalans van uw tuin? Wij adviseren u graag.
Vul het contactformulier in of bel ons op 06-2002 3172
cta 01